TOP

Poesiens Hus får ny leder – vil arbejde for en verden, hvor digtsamlinger topper bestsellerlisterne

Karen Siercke afløser Rikke Oberlin Flarup som leder af Poesiens Hus. Hun tiltræder den 1. juni. 

Karen Siercke står i dag i spidsen for Ordskælv – nonprofitforlag, skriveværksted og litteraturaktivistisk bevægelse – som hun også er stifter af, og som arbejder for at fremme generationer af stærke skrivere, empatiske læsere og kreative tænkere i hele Norden.

“Jeg er opkaldt efter Karen Blixen. Hendes fortællinger, mod, mystik og karismatiske væsen har fascineret og formet mig som storyteller. For det er det, jeg er: En storyteller, der brænder for at samle litteraturaktører på tværs og åbne litteraturen i både dybden og bredden, så alle får mulighed for at opleve litteraturens kraft på egne præmisser,” udtaler Karen Scierke på Poesiens Hus’ sociale medie-kanaler, hvor det også lyder: 

“Poesi er den vildeste gaffatape, når verden går i smuldr. Lige nu er vi i et kollektivt svæv, hvor vi alle kan gribe chancen for at nytænke fremtiden. Fra Poesiens Hus vil jeg arbejde for en verden, hvor poesi får og tager sin plads, og digtsamlinger topper bogsalgslister.”

Poesiens Hus flyttede i efteråret sammen med Literaturhaus på Nørrebro i København med ambitionen om at blive et epicenter for litteratur

Den afgående leder, Rikke Oberlin Flarup, har tidligere skrevet hos Kulturmonitor om sine frustrationer i forhold til at få økonomien til at hænge sammen. 

“Jeg tror, at vi er mange i kulturbranchen, der nogle gange spørger os selv, om det er værd at arbejde med kultur. Ikke om kulturen er noget værd, men om det er de personlige omkostninger værd og konstant at skulle retfærdiggøre kulturens værdi og forklare, at den ikke kan og skal eksistere på markedsvilkår. Om det er værd at udsætte sig selv for de stressende arbejdsforhold og den lave løn, der bærer præg af, at den generelle holdning er, at man altid kan få den samme mængde og kvalitet af kultur uagtet, at støttekronerne bliver færre og færre,” lød det blandt andet fra Rikke Oberlin Flarup.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.