TOP

Planer om nyt stort museum i Helsingør et skridt nærmere

Planerne om en etablering af Danmarks Værftsmuseum i Helsingør er kommet et skridt nærmere realisering, skriver såvel Frederiksborg Amts Avis og Helsingør Dagblad.

Velux Fonden har bevilget fire millioner kroner til projekt ’Stemmer fra Værftet’, og dermed kan der frikøbes museumspersonale til projektet. Formanden for Hal 16 i Helsingør, Nicolai Juel Vædele, er blevet ansat på projektet. Han skal sammen med Lars Kjølhede fra Nationalmuseet udvikle og opbygge det kommende store nationale værftsmuseum. 

Værftsmuseet skal være en del af Museerne Helsingør, men er tænkt som et landsdækkende museum, der skal formidle historien om at bygge skibe og hele værftskulturens historie i Danmark. Hele området i Helsingør med haller, havn, tørdok med mere skal efter planen inddrages i museumsoplevelsen.

Projektet er et samarbejde mellem Museerne Helsingør, forskningsgruppen Erindring og fortidsbrug (RUC) og kommunikationsvirksomheden Operate Experience.

Opdateret 10. september 2019 med Helsingør Dagblad som kilde. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test