TOP

Pierre Bleuse stiller sig i spidsen for Odense Symfoniorkester i 2021

Odense Symfoniorkester får ny chefdirigent. Det bliver Pierre Bleuse, som tiltræder sin nye post ved åbningen af sæsonen 2021/2022, hvor orkestret kan fejre sit 75 års jubilæum. Den franske dirigent er foreløbig ansat indtil 2024. 

“Det er med store forventninger, at vi byder Pierre Bleuse velkommen som chefdirigent netop til orkestrets 75-års jubilæum, for dermed bliver fejringen ikke kun tilbageskuende, men i høj grad præget af, at Odense Symfoniorkester også fremover ønsker at bidrage til at sætte dagsordenen for den symfoniske musik og dens relevans for et nutidigt publikum,” udtaler Odense Symfoniorkesters musikchef, Finn Schumacker, i en pressemeddelelse og uddyber:

“Med sit store engagement for den kommende generation af komponister, musikere og publikum vil Pierre Bleuse desuden komme til at sætte sit præg på orkestrets indsats for børn og unge og vores samarbejde med uddannelsesinstitutionerne.”

Har startet talentakademi for unge talenter

Pierre Bleuse er uddannet violinist og dirigent og har studeret i Helsinki og Genève.  I 2008 grundlagde han Musika Orchestra Academy i Frankrig, som samler unge talenter fra hele verden og understøtter deres professionelle karriere. Han har været kunstnerisk leder af Lemanic Modern Ensemble i Genève sammen med William Blank og arbejdet med Ensemble Intercontemporain i Paris

Pierre Bleuse har dirigeret en række fremtrædende orkestre – heriblandt Orchestre du Paris, Orchestre de la Suisse Romande, nationalorkestrene i Kina og Rusland samt Stockholms Filharmoniske Orkester.

“Det er med stor glæde og ære, at jeg tiltræder stillingen som chefdirigent for Odense Symfoniorkester. Orkestret, som blev oprettet for snart 75 år siden i H.C. Andersens by, og som er internationalt kendt for Carl Nielsen Internationale Konkurrence, er et vigtigt aktiv for Odense og for det danske musikliv generelt. Jeg ser frem til at stille min fulde energi til rådighed for musikerne i dette storslåede orkester og til sammen med dem at udvikle min vision for musikken og reflektere over dens rolle i vores moderne samfund,” siger Pierre Bleuse og uddyber:

“Den kunstneriske samhørighed, motivation, drivkraft og den smukke lethed, som jeg har følt under mine to foregående besøg hos orkesteret, har overbevist mig om at tage dette nye skridt i min karriere. Musikere, ledelse og publikum har været så imødekommende, at jeg allerede føler mig som en del af familien, og jeg glæder mig til som en del af dette fællesskab at udvikle Odense Symfoniorkester.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.