TOP

Peter Schrøder bakker op om fyret produktionschef i retssag mod Vendsyssel Teater: “Jeg fik 300.000 kroner for ingenting”

I kølvandet på sin fyring fra Vendsyssel Teater i efteråret 2019 valgte tidligere produktionschef Michael Simonsen at stævne det nordjyske egnsteater for det, han og hans fagforening selv betragter som en uberettiget fyring. 

Sagen er i øjeblikket for retten i Hjørring, og her har Vendsyssel Teaters tidligere direktør og kunstneriske leder gennem 12 år, Peter Schrøder, givet sit opsigtsvækkende besyv med ifølge Nordjyske.

Illoyalitet eller knægtet ytringsfrihed?

Til grund for Michael Simonsens stævning ligger det faktum, at Vendsyssel Teater er en halvoffentlig virksomhed, som har fyret ham for illoyalitet. Spørgsmålet er, om det i virkeligheden er en knægtelse af ytringsfriheden, der er tale om.

Under alle omstændigheder står det klart, at Michael Simonsen kort før sin fyring udtrykte sig kritisk om samarbejdsklimaet på Vendsyssel Teater, og at han ikke mindst kritiserede det forhold, at den daværende kunstneriske leder, Anne Middelboe Christensen, er gift med Vendsyssel Teaters direktør, Lars Sennels. 

Ifølge Peter Schrøder var den kritik helt på sin plads.

“Jeg var i 2018 fortsat tilknyttet som kunstnerisk konsulent, som jeg fik en betragtelig betaling for. Jeg bød ind på flere opgaver, men beskeden var, at det skulle Anne Middelboe Christensen nok selv klare. Så jeg fik en hyre på 300.000 kroner for ingenting, og jeg hørte også flere fortælle om samarbejdsproblemerne,” sagde Peter Schrøder under onsdagens retsmøde ifølge Nordjyske.  

Lars Sennels: “Det er vores sag”

Til Kulturmonitor har teaterdirektør Lars Sennels tidligere afvist at kommentere på fyringen af Michael Simonsen.

“Det er vores sag, fordi det er en beslutning, som vores bestyrelse har  
truffet. Hvis der er nogen, der skal sige noget, må det være  
vores bestyrelsesformand,” sagde han.

Scenekunstreformen fra foråret 2019 tilgodeså Vendsyssel Teater, som til og med 2022 får 3,1 millioner kroner ekstra årligt i statsstøtte. I alt modtager teatret årligt 14,6 millioner i offentlige tilskud fra kommune og stat.

Det næste retsmøde finder sted 4. marts.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk