TOP

Overgaden får ny leder: “Det unge kunstfelts udvikling er helt afgørende”

Rhea Dall bliver ny leder af Overgaden. Det oplyser udstillingsstedet i en pressemeddelelse. 

Rhea Dall kommer fra en stilling som leder af Unge Kunstneres Samfund (UKS) i Oslo og er i øjeblikket ved at afslutte en ph.d. fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. 

“I Overgadens bestyrelse er vi overbeviste om, at Rhea Dall vil være den rette til at lede og videreudvikle Overgaden med afsæt i den stærke position, institutionen har opnået på den danske kunstscene. I mere end tredive år har Overgaden dannet ramme om udstillinger og diskussion af såvel helt unge som erfarne kunstneres arbejde, ofte på måder der går på tværs af etablerede udstillingsplatforme,” udtaler formand for Overgadens bestyrelse og direktør for Statens Museum for Kunst, Mikkel Bogh, i pressemeddelelsen og uddyber: 

“Rhea Dall har mangeårig international erfaring som både praksisorienteret forsker, kurator og institutionsleder, og kombinationen af de tre områder – sammen med hendes særlige fokus på den kunstneriske praksis – gør hende i enestående grad egnet til at tegne Overgaden i de kommende år. Bestyrelsen og jeg ser meget frem til samarbejdet med Rhea Dall om udviklingen af denne nødvendige institution for samtidskunst.”

Tidligere har Rhea Dall blandt andet grundlagt Praxes Center for Contemporary Art i Berlin, været kurator på Kunsthal Charlottenborg og arbejdet som projektkoordinator på Berlin Biennalen og på Den Danske Pavillon og Den Nordiske Pavillon i Venedig.

“Overgaden er som kunsthal helt unik i dansk sammenhæng. Fra sin smukke placering i hjertet af København fokuserer institutionen som en af de eneste i landet på den unge kunstscene og på at støtte de nye kunstneriske praksisser – og at løfte deres samfundsdiagnoser frem og ind i en bredere offentlighed. Det unge kunstfelts udvikling er helt afgørende for, at der fortsat skabes et levende, diverst og kritisk kulturliv i Danmark. At bidrage til, udvide og løfte arbejdet med dette felt – samt at diskutere og videreudvikle dets præmis og åbenhed, ressourcer og rammer – er en både vidunderlig og vigtig opgave, som jeg glæder mig til at tage fat på sammen med husets team og jo særligt de mange nye stemmer på kunstscenen idag,” lyder det fra Rhea Dall. 

Rhea Dall overtager stillingen efter Merete Jankowski, og hun tiltræder til november.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.