TOP

Over 50 bands har henvendt sig siden i går. Nu fortsætter Mathæus sit virtuelle koncert-initiativ: “På en måde er min lejlighed endt som landets eneste spillested”

Aflyste koncerter landet over er blot én af utallige konsekvenser af coronavirussens allestedsnærværende trussel.

Til gengæld var det den, der gik kontrasbassisten Mathæus Bech mest på.

“Jeg fik aflyst 20 koncerter, som jeg havde glædet mig ekstremt meget til at skulle spille. Og der er jo tusindvis af musikere, der står i præcis den situation,” siger musikeren, der har stablet sit eget, kuriøse alternativ på benene: En række koncerter fremført og livestreamet fra Mathæus Bechs lejlighed i København.

“Musikken skal nok finde en vej uanset hvad. Det er det her et bevis på. Men jeg blev alligevel forbløffet over, hvor mange der kiggede med, for jeg tænkte oprindeligt bare, at det kunne være fedt at nå de 100 mennesker, som formsalingsforbuddet omfatter,” siger Mathæus Bech.

Over 500 mennesker tunede ind 

På hjemmesiden coronakoncerter.dk tunede knap 500 mennesker i går ind for at livestreame en koncert med bandet Knægt. Hver aften de næste 14 dage har Mathæus Bech planlagt at gentage den succes – og mens koncertkalenderen allerede er booket op til og med 19. marts, har et hav af bands og musikere henvendt sig til den initiativrige kontrabassist. 

“Min telefon har virkelig ikke ligget stille. Jeg tror, der er over 50 bands, der har henvendt sig siden i går. Folk vil virkelig gerne ud med det, de laver, nu hvor alt andet er lukket ned. Så jeg har næsten svært ved at følge med,” griner Mathæus Bech og tilføjer:

“Men det er fedt. Virkelig fedt. Oprindeligt tænkte jeg, at det jo ikke kunne være rigtigt, at alt kultur skal lukke ned, og at det ikke er muligt at få en liveoplevelse. Nu er jeg nået til et sted, hvor jeg også føler et slags ansvar for at gøre det her ordenligt. For på en måde er jeg jo endt med at blive landets eneste spillested.”

Men er der ikke også noget, der kan sætte dit spillested over styr i disse corona-tider? 

“Der er helt klar faktorer, jeg ikke kan kontrollere. Jeg kunne risikere selv at blive syg. Jeg kunne også risikere at få klager fra naboerne. Heldigvis var hverken min underbo eller overbo hjemme i går, men jeg havde ellers forberedt mig og købt en flaske bestikkelsesvin til dem, hvis de skulle have henvendt sig.”

I går var der cirka 500 mennesker, der sad og så med. Hvor mange forventer du, der tuner ind i aften?

“Det er svært at sige, men jeg er enormt spændt, for det er jo nu, projektet har fået mest omtale. Forhåbentlig har ordet bare spredt sig. Jeg krydser fingre.”

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk