TOP

Ovartaci Fields: Museum lægger navn til nyt område i Aarhus

Det psykiatri-historiske museum Ovartaci bliver en del af det nye byområde, Ovartaci Fields, i Aarhus Nord, der kommer til at ligge i og omkring den nuværende Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Ovartaci Fields skal gøres til et aktivitets- og mødested for borgere, virksomheder og uddannelser, lyder det fra oplysningsforbundet FO i Aarhus, som står bag planerne.

“Journalisthøjskolens hovedbygning vil spille en central rolle i fremtidens bykvarter. Ud over Ovartaci Museet vil den rumme byens fælleshus med faciliteter, museum, café og socialøkonomiske virksomheder”, siger leder af oplysningsforbundet FO, Torben Dreier, til Århus Stiftstidende.

I forbindelse med flytningen af det nye museum, følger også to nye protektorer. Med billedkunstneren Per Kirkebys død sidste år, tager kunstneren Tal R nu over som kunstnerisk protektor og tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, bliver politisk protektor.

Indtil det nye byområde står klar, holder Museum Ovartaci midlertidigt til i en gammel villa på Katrinebjergvej 81, hvor kunstneren Emil Brahe åbner med sin særudstilling, ‘Den hele kosmiske kløe’, der er delvis selvbiografisk. Emil Brahe har siden 2016 lavet kunstværket inspireret af Olga Larsen, som har været en del af museets faste udstilling.

Museum Ovartaci har tidligere holdt til på det psykiatriske hospital i Risskov fra 1852. Museets værker er alle skabt af kunstnere med psykiske lidelser, og de fleste kunstnere har gennem tiden været indlagt på det psykiatriske hospital – herunder også Ovartaci, en patient, der boede på hospitalet fra 1929 til sin død i 1985.

Museum Ovartaci genåbner torsdag den 4. april kl. 15.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.