TOP

Operasanger Stephen Milling bliver ‘P2 Kunstner 2020’: “En dansk verdensbas med et menneskeligt ansigt”

Til næste år vil lyttere af P2 få operasangeren Stephen Milling tættere på end hidtil. Det skyldes, at den danske bas er blevet valgt som ‘P2 Kunstner 2020’, hvilket blandt andet indebærer en lang række gæsteoptrædender i P2-programmer.

Samtidig betyder det, at Stephen Milling vil stå på scenen den 8. februar i DR Koncerthuset, når P2 Priskoncerten løber af stablen. Her vil han synge i samspil med DR Symfoniorkestret og den tjekkiske dirigent Petr Popelka.

Man først og fremmest vil han modtage hæder for sit arbejde med operaen, hvilket P2-redaktør Esben Tange kalder både “rystende” og “elskelig”.

“Stephen Milling er en dansk verdensbas med et menneskeligt ansigt. Med en stor mørk stemme, voldsom som en naturkraft og rig på lys og farver, er Stephen Milling i stand til at fremstille ægte følelser hos selv de mest barske figurer i Wagners operaer – på samme tid rystende og elskelig,” skriver Esben Tange i en pressemeddelse.

Han er glad for, at det danske publikum nu får mulighed for at opleve Stephen Milling tættere på, hvilket ellers kan være svært, da operasangeren overvejende folder sig ud på større internationale scener.

“Med Stephen Milling som ‘P2 Kunstner 2020’ glæder vi os til at fokusere på et fascinerede repertoire fra musikkens og mytologiens mørke sfærer, og så glæder vi os til at bringe mennesket og sangeren Stephen Milling tættere på det danske publikum, som kun sjældent har mulighed for at møde Stephen Milling, hvis karriere overvejende udspiller sig på de store, internationale scener,” skriver Esben Tange videre.

Senest var det blokfløjtenisten Michala Petri, der fik titlen som ‘P2 Kunster’ i 2019. Og for Stephen Milling er det en glædelig konsekvens af titlen, at han nu vender blikket mod hjemlige himmelstrøg.

“Det betyder rigtig meget for mig at skulle være årets ‘P2 Kunstner’ i 2020, da jeg ikke har sunget herhjemme i lang tid. Men nu får jeg mulighed for at synge for det danske publikum, og det nyder jeg. Det kan jeg godt lide. Jeg savner det indimellem rigtigt meget,” skriver han i pressemeddelelsen.

Første gang lytterne kan nyde godt af Stephen Milling i radioen er den 16. januar til Torsdagskoncert. Herefter vil han blandt andet kunne opleves i programmer som Bravo med Lotte Heise, Stines søndag, P2 Puls, P2 Operaaften og Hej P2.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.