TOP

Ole Christian Madsen bliver ny bestyrelseformand for European Film College

Filminstruktøren Ole Christian Madsen er blevet udpeget som ny bestyrelsesformand ved European Film College i Ebeltoft. Han erstatter Henning Camre, der har valgt at træde helt ud af bestyrelsen, oplyser European Film College i en pressemeddelelse.

”European Film College er en af ​​de vigtigste platforme for udvikling af filmtalent i Europa, og det kombinerer to koncepter, som jeg respekterer dybt: Den danske folkehøjskole som et sted for personlig udvikling og filmsproget som en bærende og fælles form for udtryk,” siger Ole Christian Madsen og fortsætter:

“European Film College’s internationale profil gør den unik og bidrager til et inspirerende møde mellem identiteter og kulturer – et møde, som vi mennesker har brug for i endnu større grad end tidligere. Med min erfaring fra at arbejde rundt om i verden håber jeg at hjælpe med at bevare og styrke denne fortælling. European Film College skal forblive et sted, hvor det er udfordrende, udviklende og sjovt at studere. Jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med skolens stærke og kompetente ledelse, fakultet og administration.”

Stærk international profil

Ole Christian Madsen er uddannet som instruktør fra Den Danske Filmskole tilbage i 1993 og har en lang række succesfulde film som ‘Pizza King’, ‘Nordkraft’, ‘Prag’ og ‘Flammen og Citronen’ på cv’et. Han har ydermere stået bag en lang række tv-serier som ‘Edderkoppen’, ’Taxa’, ’Rejseholdet’ og HBO-serien ‘Banshee’.

“Det er et sandt privilegium at have Ole Christian Madsen som bestyrelsesformand her på European Film College. Hans stærke profil og internationale kompetencer kommer både studenter og lærere til gode. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med Ole Christian Madsen, og på samme tid vil jeg gerne takke Henning Camre for at være en så betydelig og omsorgsfuld bestyrelsesformand i en årrække,” siger rektor ved European Film College, Ellen Riis.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk