TOP

Olafur Eliasson skal være ambassadør for klimaet: “Som kunstner tror jeg, at kultur giver adgang til og en følt forståelse af de udfordringer, vi står overfor”

Olafur Eliasson skal være goodwill-ambassadør på klimaområdet for FN’s Udviklingsprogram (UNDP). 

”Livet på Jorden handler om sameksistens – for mennesker, dyr, økosystemer og miljøet. Sameksistens er smuk og generativ, kaotisk og udfordrende. Faktum er, at vi er i det sammen. Derfor er vi alle nødt til at tage klimakrisen alvorligt. For at reagere passende på krisen skal vi – enkeltpersoner, institutioner, virksomheder og regeringer – have tillid til videnskaben og samle vores viden, kreativitet og energi,” udtalte Olafur Eliasson ifølge en pressemeddelelse fra UNDP under udnævnelsesceremonien på Social Good Summit 2019.

”Den bedste køreplan for vores aktiviteter er FN’s 17 mål for bæredygtig udvikling. Som kunstner tror jeg, at kultur giver adgang til og en følt forståelse for de udfordringer, vi står overfor. Jeg er derfor beæret over at blive udnævnt goodwill-ambassadør og deltage i FN’s udviklingsprogram for at arbejde mod disse mål,” sagde Olafur Eliasson.

UNDP beskriver Olafur Eliasson som “højt velanskrevet for sit kunstneriske virke og sine bestræbelser på at fremme bæredygtig udvikling med fokus på vedvarende energi og klimatiltag”.

“Som goodwill-ambassadør vil Eliasson hjælpe UNDP med at skærpe opmærksomheden og mobilisere støtte til kampen mod virkninger af klimaændringer gennem projekter, der fremmer vedvarende energi, reducerer CO2-udledninger og beskytter vores planet i generationer fremover,” lyder det fra  UNDP i pressemeddelelsen.

Olafur Eliasson kommer med udnævnelsen i selskab med en anden profil fra dansk kulturliv, da skuespiller Nikolaj Coster-Waldau i 2016 blev udnævnt til goodwill-ambassadør.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.