TOP

Økonomisk støtte og gratis udstillingsplatform: Villa Kultur leder efter nye kunstprojekter

Villa Kultur, et fællesskab for kulturudviklere på tværs af faggrupper, søger projekter fra 2019-2021, som retter sig særligt mod samtidskunst og kultur.

I en pressemeddelelse skriver Villa Kultur, at de tror på fremtidens kunst- og kultur og på, at vi skal lege og udfordre rammerne for kunsten og kulturen. Derfor vil de indtil 2021 udvælge projekter, som får økonomisk støtte og vil kunne bruge Villa Kulturs rammer som udstillingsplatform.

FAKTA

Hvad er Villa Kultur?

Villa Kultur er et stort hus beliggende på Østerbro, hvor kulturskabere arbejder med kultur i bred forstand – fra opera til filosofi. Huset huser ofte arrangementer, udstillinger og forestillinger. Det blev etableret i 2017 og forsøger at bidrage med kulturel værdi til samfundet.

Vis mere

Før en kunstner kan komme i betragtning, skal projektet have et særligt fokuspunkt på samtidskunst og kultur. Derudover skal det kombinere flere forskellige discipliner i opsætning og tilgang. Samtidig skal man som ansøger kunne argumentere for, hvorfor netop Villa Kultur er det helt oplagte sted for afholdelse fremfor andre udstillingsrum og museer.

Projekterne bliver udvalgt af et panel sammensat af professionelle i kunst- og kulturbranchen. Panelet kommer til at holde øje med nyskabende formidling af samtidskunst, betydningen af Villa Kulturs rammer og projektets tværkunstneriske indhold.

Projektstøtten inkluderer økonomisk tilskud op til 10.000 per ansøger og arbejdslokaler. Samtidig tilbyder de også hjælp til kommunikation, konceptudvikling og afvikling.

Ansøgningsfristen er den 18. august, og de første arrangementer og udstillinger løber af stablen til efteråret 2019. Villa Kultur har skabt projektet i samarbejde med Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning. Projektet er støttet af Det Obelske Familiefond. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk