TOP

Odin Teatret og Nordisk Teaterlaboratorium har fundet ny direktør

Bestyrelsen bag Odin Teatret og Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro har efter et længere ansøgningsforløb med både danske og internationale ansøgere udpeget Per Kap Bech Jensen som ny direktør for det toneangivende teater, oplyser bestyrelsen i en pressemeddelelse. 

Per Kap Bech Jensen er 38 år og har flere års erfaringer som udvikler og leder af teater- og kulturprojekter. Han har de seneste år fungeret som administrator og projektudvikler på Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret. 

Han tiltræder stillingen som direktør 1. januar 2021, men vil allerede nu intensivere samarbejdet med Julia Varley fra Odin Teatrets ensemble som kunstnerisk koordinator om at styrke og forny teatrets virke. 

Desuden vil han i tæt samarbejde med bestyrelsen stabilisere og udvikle økonomien og organisationen. Alt sammen for at bringe institutionens levende traditioner og værdier med ind i de kommende år, lyder det.

Odin Teatrets stifter Eugenio Barba vil fortsat være tilknyttet Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret som instruktør og kunstnerisk ansvarlig for de Odin Teatret-forestillinger, der er i repertoiret.

Også på de indre organisatoriske linjer har Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret skabt fornyelse. Det gælder eksempelvis i bestyrelsen, som nu består af blandt andet Louise Ejgod Hansen, forskningsleder ved Center for Kulturevaluering, Aarhus Universitet, Karoline H. Larsen, billed- og installationskunstner, og Peter Christensen Teilmann, direktør for Teatermuseet i Hofteatret. 

Samtidig har teatret styrket relationen til Holstebro Kommune ved at få Lene Dybdal, formand for Kultur- og Fritidsudvalget med i bestyrelsen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk