TOP

Odeon uddyber aflysning af kina-kritisk dansetrup: “De var for krævende”

Forklaringerne på hvorfor kulturhuset Odeon i Odense den 15. oktober i år pludselig valgte at aflyse en ellers planlagt forestilling med den systemkritiske dansetrup, Shen Yun, hober sig op. 

Først var der tale om en dobbeltbooking, men det var ikke rigtigt. Så var der ifølge en pressemeddelelse fra Odeons bestyrelse tale om, at aflysningen bundede i, at man ønsker af ændre hvilke arrangementer, man fylder Odeon med, og nu kommer bestyrelsesformand Jens Belling så med en ny forklaring. Ifølge Jyllands-Posten har en aftale med dansetruppen ganske enkelt ikke været økonomisk rentabel for Odeon. Gruppen har været for “krævende gennem processen” lyder det nu fra bestyrelsesformanden til Jyllands-Posten. 

Forhold på kølepunktet

Ifølge TV 2 Fyn har Odeon under forløbet været i kontakt med Musikhuset Aarhus for at høre om deres erfaringer med gruppen. Shen Yun har optrådt flere gange i Musikhuset i Aarhus for fulde huse. Men selv med den information valgte Odeon at aflyse.

I Odense Kommune, der ejer lokalerne som Odeon befinder sig i, havde man sagen oppe på et byrådsmøde onsdag. Der skal nu holdes et partnerskabsmøde med Odeons ledelse for at få klarlagt de faktiske omstændigheder omkring aflysningen. Ifølge TV 2 Fyn har sagen bragt forholdet mellem kommunen og Odeon ned på et meget køligt punkt

Overfor Jyllands-Posten bedyrer bestyrelseformand Jens Belling, at aflysningen ikke har noget at gøre med pres udefra for at få aflyst forestillingen.    

»Det er ikke, fordi vi bliver truet af Kina på nogen måde«, siger han til Jyllands-Posten.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk