TOP

Nyt tysk museum i Sønderborg mangler ti millioner kroner

Hvis tidsplanen skal holde, og Deutsches Museum für Nordschleswig i Sønderborg skal nå at blive klar til at slå dørene op til et nyt museum i 2020, så skal der hurtigt skaffes flere midler til projektet.

10 ud af de 30 millioner kroner, som udgør museumsprojektets budget, er endnu ikke i hus. Det skriver JydskeVestkysten.

Deutsches Museum für Nordschleswig ønsker med det nye museum at forbedre fortællingen om 100 års udvikling i grænselandet set med det tyske mindretals øjne.

“Vi har været ude i god tid, så arbejdet med godkendelserne ved kommunen kører sideløbende. Så den dag finansieringen er på plads, kan vi gå i gang. Men tidsplanen er meget stram, hvis vi skal have indvielse i juli 2020. Så det kan godt være, det bliver rejsegilde i stedet for. Men vi arbejder på en indvielse i 2020,” siger formanden for det tyske mindretal (Bund Deutscher Nordschleswiger), Hinrich Jürgensen, til JydskeVestkysten.

Det tyske mindretal har i dag et museum på Rønhaveplads i Sønderborg. Det nye museum skal ligge i det tidligere bryggeri Petersens administrationsbygning.

Museumsprojektet er indtil videre støttet med fem millioner kroner af staten og har fået tilsagn om 7,5 millioner kroner i støtte fra den tyske regering og små 2,3 millioner kroner fra delstaten Slesvig-Holsten.

“Vi har søgt forskellige fonde, og det forventer vi svar på i foråret. Til den tid håber vi, at vi er mål og kan komme i gang,” siger Hinrich Jürgensen til JydskeVestkysten.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.