TOP

Nyt studie om smittespredning varsler dårligt nyt for spillesteder og festivaler

Et nyt studie af smittespredningen i Danmark kan være rigtig dårlig nyt for koncertarrangører og festivaler i Danmark.

Lige nu står forbuddet mod store forsamlinger til at udløbe 1. september, men ifølge to eksperter burde det forlænges i hvert fald året ud, skriver Jyllands-Posten.

Det er professor i biokompleksitet ved Niels Bohr Instituttet, Kim Sneppen, der sammen med pandemiforsker og professor i folkesundhed ved Roskilde Universitet, Lone Simonsen, der ifølge Politiken står bag det nye studie, som forklarer, hvorfor vi ikke har set et forøget smittetryk efter genåbningen i Danmark.

En af årsagerne er ifølge studiet, at det blot er 10 procent af de smittede med corona, der står for 80 procent af spredningen. Og når disse “superspredere” ikke får adgang til store arrangementer som eksempelvis stadionkoncerter og festivaler, så holdes spredningen nede.

Bør aflyses året ud

Kim Sneppen er klar i sin udmelding, når talen falder på, om det er en god idé med store koncerter og andre arrangementer med mange mennesker efter 1. september.

“Den slags bør aflyses året ud. Det er ikke en superfin idé, hvis man vil holde smittetrykket nede,” siger han ifølge Jyllands-Posten.

Hos Dansk Live afventer man indtil videre de kommende udmeldinger fra regeringen om, hvad der skal ske for koncertarrangører og festivaler efter sommerferien, men tager samtidig eksperternes vurdering til efterretning.

“Det bidrager selvfølgelig til alvorligheden ude hos arrangørerne og kaster nogle mørke udsigter fra sig,” siger Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk