TOP

Nyt projekt vil styrke det kunstneriske fællesskab i Nordjylland: “Vi kender simpelthen ikke hinanden”

Med sin brede palet af støtte- og udviklingsplatforme til børn, unge og talenter synes Region Nordjylland i forvejen fuldt bevidst om sit kreative vækstlag. Til gengæld er det småt med initiativer, der binder regionens talenter og professionelle sammen og gøder jorden for en fælles fremtid i det nordjyske. 

Det mener en ny projektgruppe, der i de kommende måneder vil tage de første skridt i forsøget på at sammentømre og fastholde de kreative kræfter – nye såvel som etablerede – i hele Region Nordjylland. Det skriver Nordjyske.

“Kulturudøvere er en vigtig kapital”

Projektgruppen bærer navnet Nordjysk Guld og er blandt andet initieret af musikproducer og festivalarrangør Birgitte Rode. Til avisen forklarer hun, at ambitionen i første omgang er at få regionens spraglede skare af kulturaktører og udøvende kunstnere til at mødes og udveksle erfaringer. 

“En af de største udfordringer for en udvikling af kulturmiljøet i Nordjylland lige nu er, at vi er spredt i atomer. Vi kender simpelthen ikke hinanden,” siger Birgitte Rode til Nordjyske og tilføjer, at målet med projektet er at “skabe accept og enerkendelse af, at man har interessante kunstnere her, og at kulturudøvere er en vigtig kapital heroppe (i Nordjylland, red.).” 

Ambitionen giver genlyd af Region Nordjyllands kulturelle projektleder for børn og unge, Kirsten Svensmark Møller, der tidligere har beskrevet sammenhængskraften som en kulturel udfordring.

“Kulturlivet er jo ikke helt så rigt heroppe, som det er i Aarhus og København, og det ved vi godt (…) Vi er en masse små kommuner i Nordjylland, som jo ikke kan ret meget selv. Heldigvis er vi rigtig gode til at samarbejde, og det er det, vi skal udnytte,” sagde hun til Kulturmonitor.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk