TOP

Nyt projekt skal udbrede kendskabet til dansk jazz i hele England

Jazzglade englændere har siden 2016 kunnet høre dansk jazz på spillestedet PizzaExpress Jazz Club i London. Det har de på grund af projektet ‘Sounds of Denmark’, der blev lanceret for tre år siden for at skabe større synlighed omkring danske jazzmusikere og nye muligheder for samarbejdsrelationer.

Men i år er alt blevet “vendt på hoved”. Hvor musikerne førhen blev udvalgt gennem open calls af en lokal britisk jury, vil spillestedet PizzaExpress Jazz Club i år selv stå for udvælgelsen og bookingen af de danske jazzbands. Det sker som led i et tre-årigt projekt, der hedder ‘Sounds of Denmark Revisited’, som skal styrke den danske jazzscene i hele England, fortæller William Danstrup, projektkoordinator hos JazzDanmark.

“Selvom lønnen som musiker ikke er så høj i England, er England det næstvigtigste marked efter USA. For os – og ikke mindst for musikerne – har ‘Sounds of Denmark’-projektet betydet, at de har fået åbnet døren til det engelske marked. De spiller for et større publikum og et publikum, som er lidt mere kommercielt, fordi PizzaExpress er en mere veletableret klub end mange jazzklubber herhjemme.”

Projektet lanceres den 25. maj under Manchester Jazz Festival og er en udvidelse af ‘Sounds of Denmark’-projektet, der er et samarbejde mellem JPN – Jazz Promoters Network, JazzNorth og Baxter PR med finansiering fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik og IKP – Det Internationale Kulturpanel.

JazzDanmark har tidligere hjulpet jazzmusikere med at komme udover landets grænser med blandt andet det tre-årige Asienprojekt, der blev til med støtte fra Augustinus Fonden.Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.