TOP

Nyt kulturprojekt melder sig ind i kampen om gamle museumslokaler

Musikhuset København er ikke alene om at bejle til de tomme lokaler på Vesterbrogade 59 i København, hvor Københavns Bymuseum tidligere havde adresse – og nu melder et nyt projekt sig på banen.

Ejendomsinvestoren Steen Mengel vil købe og renovere bygningen og i et samarbejde med sangskriver og producer Remee Jackman, Aros-direktør Erlend Høyersten og Copenhagen Phils direktør Peter Lodahl skabe en form for kulturelt laboratorium under navnet VBRO59. Det skriver Berlingske

“Det skal være et sammensurium af forskellige kulturelle events. Som publikum skal man eksempelvis kunne opleve Copenhagen Phil i forskellige workshops med blandt andet kokke og installationskunstnere. Man skal kunne opleve, at der bliver indspillet musik, og der skal være kunstinstallationer og kunst i forskellige former,” siger Steen Mengel til Berlingske, hvor det også bliver fortalt, at det er hensigten, at VBRO59 desuden skal være et kulturelt forskningscenter. 

En styregruppe har i et stykke tid arbejdet på at etablere Musikhuset København i de gamle museumslokaler. Gruppen ønsker at skabe et fælles hus for både rytmisk og klassisk musik, og ifølge musiker Viktor Wennesz fra styregruppen har en lang række musikalske aktører som Dansk Musiker Forbund, Danish String Quartet, Danmarks Underholdningsorkester, Klang Festival, vokalensemblerne Theatre of Voices og Musica Ficta samt genreorganisationen Snyk udtrykt interesse forat bruge det københavnske musikhus, såfremt det bliver en realitet.

Københavns kulturborgmester Franciska Rosenkilde (Å) har desuden udtrykt sig i positive vendinger om projektet, som hun har kaldt en “klar mulighed”. 

På er planen, at Vesterbrogade 59’s fremtid skal på dagsordenen på et udvalgsmøde tirsdag.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.