TOP

Nyt kulturcenter udskudt: “En skandale af dimensioner”

For ni år siden gik et projekt om et nyt kulturcenter på Østerbro i København i luften. Efter utallige udskydelser stod kulturcentret til at åbne her til sommer, men på grund af byggesjusk, kommer københavnerne til at vente mindst halvandet år endnu. 

Det skriver TV 2 Lorry på deres hjemmeside.

Allan Marouf, der er formand for Østerbro Lokaludvalg, og som har været med fra begyndelsen, beskriver det nye kulturcenter for et decideret skandaleprojekt.

“En skandale af dimensioner. Det er helt ufatteligt, at man kan nå så langt i processen, før man opdager de fejl,” siger han.

Da kulturcentret stod til at åbne i år, opdagede man ved et byggetjek, at konstruktionen var fyldt ned alvorlige byggefejl, der i sidste ende kunne føre til fugt og skimmelsvamp.

I første omgang var planen, at ‘Kulturcenter Kildevæld’ skulle åbne dørene i 2016, hvor lokale beboere kunne få glæde af bibliotek, gymnastiksal, værksteder og café. Siden da blev byggeriet udskudt til 2017 og 2018. 

TV 2 Lorry har samtidig været i kontakt med kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å), der i selskab med resten af Kulturudvalget i Københavns Kommune blev informeret om de graverende fejl. Ligesom resten af udvalget ærgrer hun sig over udskydelsen.

“Jeg er stærkt utilfreds med, at åbningen udskydes. Derfor er det også vigtigt for mig, at vi finder en løsning for midlertidige aktiviteter, så borgerne på Østerbro kan få flere kulturtilbud,” skriver hun i et skriftligt svar.

Ifølge regionalstationen har kommunen brugt i omegn af 25 millioner kroner på projektet indtil videre. 

 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test