TOP

Nyt initiativ: Louisiana rykker ud på skoler og sætter fokus på kunsten på tværs af fag

Få besøg af Louisiana i en hel uge. Sådan lyder et nyt tilbud til sjællandske skoler.

Initiativet er opstået, fordi covid-19 vanskeliggør skolebesøg på museet, og Louisianas kunstformidlere vil derfor rykke ud på en række udvalgte skoler i stedet. 

Det nye initiativ, der har fået navnet ‘Skab det nye sammen’, er gratis og støttet af Augustinus Fonden. Formålet med tilbuddet er at sætte kunsten og den kunstneriske proces på skemaet på tværs af fag. 

“Det sker for at styrke kreativ tænkning og pege på den vigtige krydsbestøvning, der kan ske mellem fagene. Samtidig ønsker vi at vise, hvordan kunsten kan danne rammen for nye læringsformer og fællesskaber på skolen,” lyder det fra Louisiana Learning i forbindelse med et open call om det kunstneriske undervisningstilbud. 

Louisianas kunstformidlere vil lave fem workshops på de udvalgte skoler – fire vil være rettet mod eleverne, mens en enkelt er målrettet lærerne.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.