TOP

Nyt galleri under Kofoeds Skole skal knytte bånd mellem elever og “normale” københavnere

Kofoeds Skole i København får nu deres eget galleri, når institutionen på Amager i København slår dørene op til det nye Galleri UnderKant.

Det nye galleri, der har fået placering i en kælder under skolens café og reception, åbner med en udstilling af billedkunstner Nikolaj Callesen, der byder velkommen med udstillingen ‘Ved Lyngbyvejens virkelige, vilde og klare åbne’.

Nikolaj Callesen er selv tidligere elev på skolen, der siden oprettelsen i 1928 har fungeret som selvejende institution med fokus på at hjælpe socialt udsatte mennesker med at få fod på tilværelsen.

Med det nye galleri håber skolen at kunne tilbyde en attraktiv udstillingsplatform for kreative mennesker i København. Det gælder derfor også skolens egne elever, der får mulighed for at udstille i det nye kældergalleri.

På den måde er målet, at galleriet kan være med til at knytte endnu stærkere bånd mellem skolens udsatte elever og den “almindelige” københavner, som det lyder fra skolen.

Kofoed Skole arbejder generelt meget med kunst som en del af deres identitet og DNA. På skolen kan man finde masser af kunst af blandt andet lokale kunstnere. Det er der også tidligere blevet en podcast om, som kan høres her.

Udstillingen ‘Ved Lyngbyvejens virkelige, vilde og klare åbne’ af Nikolaj Callesen kan opleves af alle frem til den 22. maj på Galleri UnderKant ved Kofoeds Skole i København.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.