TOP

Nyt fynsk produktionsselskab: “Nye støttemuligheder gør, at flere producenter vil søge ud i landet efter talent”

Et nyt fynsk produktionsselskab har set dagens lys, efter den regionale filmfond FilmFyn er blevet styrket. Det skriver Mediawatch

Det nye produktionsselskab hedder Fionia Film, og bag det står Helle Faber og Adam Bendixen. Helle Faber er også direktør for Made in Copenhagen og Made in Copenhagen 2, og Adam Bendixen er postproducer, onlinetekniker og colorgrader. 

“Det er ikke nogen hemmelighed, at ideen til Fionia Film er kommet, fordi der nu er kommet flere filmstøttekroner til Fyn. De nye støttemuligheder gør, at flere producenter vil søge ud i landet efter talent. Det betyder, at vi kan lave et “rigtigt” setup i Odense, hvor vi på den ene side kan være med til at dyrke og udvikle det lokale talent og samtidig tilbyde den høje kvalitet på efterarbejde, som dokumentar- og fiktionsfilm efterspørger, når for eksempel Filmfyn er inde over, og pengene skal bruges lokalt,” udtaler Helle Faber om baggrunden for Fionia Film, der vil tilbyde ydelser inden for postproduktion.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.