TOP

Nyt festivalkoncept får Artbeat Prisen 2019

Kulturformidlingsprisen Artbeat Prisen blev torsdag uddelt for syvende gang. Hovedprisen gik til Golden Days-sekretariatet for festivalen Bloom.

“Det er ikke nemt at finde på nye festivalkoncepter i et land, der allerede flyder over med snart sagt enhver slags festival. Det lykkedes imidlertid på forbilledlig vis med Bloom, der med udgangspunkt i natur og videnskab har skabt en helt unik festival. Det erklærede mål er at skabe et modtræk til det postfaktuelle samfund, fake news og amatørisme. Dette opnår Bloom ved at præsentere publikum for forskere og andre krøllede hjerner, som formår at gøre komplekse problemstillinger letforståelige og inspirerende for menigmand,” lyder begrundelsen for at tildele Bloom prisen.

Artbeat Prisen bliver uddelt af Have Kommunikation i samarbejde med Spar Nord Fonden.

Udover Artbeat Hovedprisen blev der uddelt følgende priser:

Særprisen 2019: Lys over Lolland
Begrundelse: “Med Lys over Lolland er der over de forgangne to årtier blevet skabt en fantastisk kulturbegivenhed – mod alle odds. Kunst- og kulturfestivalen leverer oplevelseraf højeste kvalitet, og det foregår på en vifte af spændende og innovative måder, der ikke er set før. Lyset, der tændes over Lolland, er således en metafor, som fungerer på mange niveauer.”

Talentprisen 2019: Hej Søster
Begrundelse: “Det er en kendt sag, at kvinder diskrimineres i den danske musikbranche. Det ses både på festivalprogrammerne, ved prisuddelingerne og på oversigterne over, hvem der spilles mest i radioen. Denne problematik har sangerinden Fallulah taget hånd om, og hun kalder sin bevægelse for Hej Søster. Med bevægelsen demonstrerer Fallulah således på elegant vis, hvordan de nye medieplatforme kan bruges til at udfordre de gamle samfundsstrukturer.”

Den Ekstraordinære Pris: 100 Danmarkshistorier, Aarhus Universitetsforlag
Begrundelse: “Prisen gives for en modig og nytænkende tilgang til formidling af danmarkshistorie, på tværs af traditionelle og nye medier, til garvede læsere og yngre brugere og med en originalitet i tilgangen, der skaber nye perspektiver i stoffet.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.