TOP

Nyt bornholmsk Museumscenter bliver en realitet: Har fået bevilget 17 millioner af kommunen

Fusionen af de to museer: Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum kan nu blive en virkelighed. Projektet har fået bevilliget 17 millioner af kommunen over to år efter onsdagens budgetforlig i Bornholms byråd. Det fortæller borgmester Winni Grosbøll (S) til Bornholms Tidende. Med de 17 millioner fra kommunen kan museet nu indhente 120 millioner, som de har lovning på fra forskellige fonde.

Winni Grosbøll glæder sig over, at budgetforliget faldt på plads, og ser det som en positiv udvikling for øen.

”Her bruger vi nogle penge på at udvikle et fantastisk nyt museum. Det er også en god nyhed for byggeriet på øen,” udtaler borgmesteren til Bornholms Tidende.

Pengene fra kommunen, som skal sikre projektet de resterende fondsmidler, bliver ikke taget fra budgettet i 2020, men fordeler sig i stedet med 8,5 millioner på kommunens budgetter for 2021 og 2022. Det kommer ifølge borgmester Winni Grosbøll ikke til at have en betydning for byggeriet af det nye Museumscenter, da byggeriet tidligst bliver igangsat i 2021.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på natalie@kulturmonitor.dk