TOP

Nystiftet fond vil sende mange millioner ud til kunsten i Aarhus – lancerer en lang stribe af legater på 250.000 kroner

Fire legater på hver 250.000 kroner årligt over de næste 30 år. Det er blot et af elementerne i en helt nystiftet fond af ægteparret Kirsten Overgaard Hjortholm Olsen og Gunnar Steen Jakobsen, der begge døde tilbage i 2016.

Ægteparret efterlod sig en familiefond, der med 45 millioner kroner i ryggen ikke blot lancerer de store årlige legater, men også giver to millioner kroner til en ny skulptur i havneområdet i Aarhus og en million kroner til ny kunst til hospitalssektoren. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Parret bag den nye fond var i en årrække henholdsvis overlæge på Aarhus Universitetshospital og advokatfuldmægtig. Samtidig stod de bag firmaet Bichel Vine, drev gården Kirstinekær og siden Asmusgård og havde en stor fælles interesse for kunst. 

Fonden er nu gået i gang med første skridt – at finde en egnet plads til Aarhus’ nye skulptur, der vil blive udvalgt med assistance fra kunstmuseet Aros.

“Sammen med medlemmer af udvalget, der skal beslutte skulpturen, har jeg cyklet rundt på havnen for at finde en god placering. Vi stødte på flere muligheder. Skulpturen skal være to-tre meter høj, og de to millioner kroner kan også være et tilskud, hvis en kunstner kommer med et dyrere forslag, og resten af pengene bliver fundet,” siger Peter Rønnow fra DLA Piper og formand for den nye fond til Aarhus Stiftstidende.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk