TOP

Ny viden: Svenskerne er langt fra kulturpolitiske ambitioner

En rapport fra Myndigheten för kulturanalys viser, at Sveriges nuværende kulturpolitik ikke fører landet nærmere de kulturpolitiske mål for 2019.

Det konkluderes blandt andet, at svenskernes deltagelse i kulturlivet ikke er forbedret på trods af en målrettet indsats. Myndighedschef Sverker Härd mener, at de dårlige resultater skyldes økonomiske omstændigheder, og at der en ubalance mellem de opstillede målsætninger og kulturinstitutionernes økonomiske ressourcer. Sverker Härd mener, at det kan blive nødvendigt i stedet at kigge ned i værktøjskasserne fra andre politiske områder som eksempelvis uddannelse, integration og arbejdsmarked.

“Vi vurderer, at der findes en større chance for at leve op til de kulturpolitiske ambitioner gennem et mere systematisk samarbejde mellem flere politiske områder, men i særdeleshed mellem kulturpolitik og uddannelse,” fortæller Sverker Härd i en pressemeddelelse.

Kulturanalyse-rapporten indeholder sammenfatninger af de rapporter og analyser som Myndigheten för kulturanalys har publiceret i løbet af 2018 samt på forskningsresultater og myndighedsanalyser indenfor kulturområdet fra hele Norden.

Læs hele rapporten hos Myndigheten för kulturanalys.

Jeg står for Kulturmonitors SoMe-profiler, koordinerer events i Kulturmonitors regi og er tovholder på Ny viden. Kontakt mig meget gerne med ris, ros, idéer eller hvis du har skrevet et speciale/forskningsprojekt om kulturområdet