TOP

Ny viden: Rapport viser gennembrud for digitalisering på det svenske bogmarked

Svenska Bokhandlareföreningen og Svenska Förläggareföreningen står bag en ny rapport over bogsalget i Sverige.

Statistikken dækker over to-tredjedel af al den litteratur, som sælges gennem boghandlere i Sverige og giver indblik i salgstendenserne på tværs af forskellige salgskanaler, inden for diverse genrer og formater.

Rapporten viser en tydelig tendens til, at flere og flere svenskere køber bøger via digitale abonnementstjenester, og at antallet af fysiske bøger bliver mindre og mindre. Tendensen ses blandt andet hos abonnementstjenesten Nextory, hvis totale indtjening i 2018 er vokset med 152 procent sammenlignet med året før.

“Digitaliseringen har nu for alvor nået bogbranchen, og det er en lys tid, vi går i møde,” fortæller Shadi Bitar, grundlægger af Nextory.

“Det er virkelig glædeligt, at antallet af købte bøger øges, fordi det betyder, at læsningen også øges. At øge læsningen er Nextorys vision, og noget vi er stolte af at kunne bidrage til.”

Du kan læse hele rapporten her.

Jeg står for Kulturmonitors SoMe-profiler, koordinerer events i Kulturmonitors regi og er tovholder på Ny viden. Kontakt mig meget gerne med ris, ros, idéer eller hvis du har skrevet et speciale/forskningsprojekt om kulturområdet