TOP

Ny viden: Rapport om streaming af film og serier – forbruget vækster mest blandt de ældre

Selv om det fortsat er de unge, der benytter flest forskellige streamingtjenester, når de skal se film og serier, så er den ældre målgruppe i dén grad hoppet på streamingbølgen. 

Det viser undersøgelsen ‘Den digitale forbruger’, som YouGov har lavet for Filminstituttet. Undersøgelsen, der bygger videre på en tilsvarende rundspørge fra 2017, har blandt andet undersøgt hvilke og hvor mange streamingtjenester, danskerne benytter sig af, og tallene viser entydigt, at væksten er størst blandt personer over 50 år. 

Blandt de 50 til 65-årige er forbruget steget fra et gennemsnit på 2 tjenester til 2,7 tjenester, hvilket svarer til en stigning på 32 procent. Blandt personer over 66 år er stigningen på 22 procent. 

Forbruget af streamingtjenester er dog stadig størst blandt de helt unge. Blandt de 15 til 25-årige er antallet af tilgængelige tjenester helt oppe på et gennemsnit på 4,5. Blandt de ældre er det fortsat DR TV og Netflix, der er de foretrukne tjenester. 

Generelt viser undersøgelsen, at trods stigningen i brugen af streaming, så ser flest stadig film på almindeligt flow-tv, mens biografien også fortsat er blandt danskernes foretrukne. Også digitalt køb og leje af film er stigende. Det samme er brugen af pirattjenester som eksempelvis Popcorntime.

Men kan læse hele undersøgelsen her

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk