TOP

Ny viden: Kunstens betydning i byudvikling

Hvad bidrager kunsten med, når den tænkes ind i udviklingen af nye byer og byggerier? Hvordan – og for hvem – skaber kunsten værdi?

Det er nogle at de spørgsmål, som publikationen ‘Kunst i byudvikling’, der netop er udgivet af Realdania By & Byg, forsøger at give svar på.

Gennem artikler, interviews og fotografier beskriver publikationen, hvordan kunst kan puste liv i byens rum, styrke hele oplevelsen af det enkelte sted og bidrage til nye fællesskaber blandt områdets beboere og erhvervsdrivende.

Målet af at skabe inspiration for kommuner, byudviklingsselskaber, arkitekter, rådgivere og andre, der arbejder med byggeri og nye byrum.

Formanden for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst, Søren Taaning, siger om publikationen:

“Kunsten kan løfte udviklingen af nye byer til et helt andet niveau. Kunstnere er vigtige at have med i processen omkring byudvikling, fordi de kan stille andre spørgsmål, de har et andet fokus og kan være med til at sikre diversitet i det bebyggede miljø”.

Læs hele publikationen på Realdanias hjemmeside.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.