TOP

Ny viden: Danskere ser mindst én film ugentligt

Film er stadig en utroligt populær form for underholdning. I hvert fald ser 72 procent af den danske befolkning film mindst én gang om ugen, viser den nye undersøgelse ‘Danskernes Kulturvaner’ fra Danmarks Statistik.

Andelen af kvinder og mænd er den samme, mens der til gengæld er aldersforskelle at finde bag tallene. Således falder talene hen mod den mere modne aldersgruppe, hvor det er cirka 60 procent, der ser film mindst én gang om ugen, mens tallet for de unge (16-24 år) er 80 procent. Det skriver DFI.

Selvom de lidt ældre danskere i mindre grad lader sig underholde af film, så er der flere i denne gruppe, der til gengæld ser film oftere. For personer over 65 år er det knap hver femte, der ser mindst én film om dagen. 

Det er de lidt yngre danskere, der holder liv i biograferne, hvis man skal tro undersøgelsens resultater. De peger nemlig i retning af, at de ældre danskere i højere grad ser film og serie via traditionelt tv i modsætning til de lidt yngre, der foretrækker streamingtjenester som Netflix og HBO Nordic – og ja, biografen.

Undersøgelsen viser også, at stort set alle danskere ser film fra tid til anden.

Hele undersøgelsen kan læses her.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test