TOP

Ny viden: Børnelitteraturen og dens værdifulde bidrag til børns udvikling

I denne videnskabelige artikel dykker den norske forsker, Natalia Kucirkova, ned i udviklingsspykologiens dyb.

Natalia Kucirkovas forskning er primært centreret omkring forskellige aspekter af børns boglæsning, og i denne videnskabelige artikel er der særligt fokus på børns udvikling af empati som følge af børnenes læsning. Kucirkova argumenterer for, at børn gennem historielæsningen udfordres til at tage stilling til de karakterer de møder i den fiktive verden – en stillingtagen som resulterer i, at børnene kan identificere sig med universets karakterer, navnligt dem, som afviger fra og er anderledes end dem selv. Ifølge Natalia Kucirkova er dette børnelitteraturens mest værdifulde bidrag til udviklingen af den kognitive empati.

Forskningsartiklen går både i dybden med forskellige definitioner af empati, definitionen af børnelitteratur som begreb, betydningen af tidlig implementering af historielæsning, samt en perspektivering til fremtidige tiltag og initiativer på området.

Forskningsartiklen kan læses i tidsskriftet Frontiers in Psychology.

 

Jeg står for Kulturmonitors SoMe-profiler, koordinerer events i Kulturmonitors regi og er tovholder på Ny viden. Kontakt mig meget gerne med ris, ros, idéer eller hvis du har skrevet et speciale/forskningsprojekt om kulturområdet