TOP

Ny statistik: Danskerne besøger oftere kulturarv i byerne end på landet

Selv om hovedstaden er den region i Danmark, hvor antallet af fredede fortidsminder er lavest, så er den med 68 pct. samtidig den region, hvor flest borgere har besøgt kulturarv. 

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der har kigget nærmere på danskernes kulturarvsbesøg inden for det seneste år. 

Samlet set har 63 pct. af befolkningen oplevet kulturarv i Danmark i 2019. Men kulturarv i forbindelse med byer som eksempelvis historiske bygninger er mere udbredt at besøge end kulturarv, der ofte ligger i landdistrikter. Således findes de tre mest hyppigt besøgte kulturarvsseværdigheder i – eller i nærheden af – byen. 

Den mest udbredte form for kulturarv, som næsten halvdelen af befolkningen (47 pct.) har oplevet inden for det seneste år, er historiske bymiljøer. To ud af fem (40 pct.) fra 16 år og opefter har svaret, at de har set arkitektoniske eller historiske bygninger, mens hver fjerde (24 pct.) har oplevet forsvarsværker eller voldsteder.

Du kan se hele trækningen fra Danmarks Statistik her. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk