TOP

Ny rettighedsaftale sikrer danske musikskabere betaling på SoundCloud

Fremover vil musikskabere i Danmark få betaling, når deres musik bliver brugt på streamingtjenesten SoundCloud, skriver Koda på deres hjemmeside. Det er en realitet efter, at Polaris Hub, der er en joint venture mellem de nordiske rettighedsorganisationer Koda (DK), Tono (NO) og Teosto (FIN), har indgået en licensaftale med SoundCloud gældende for rettighedsorganisationerne i Norge, Finland, Danmark og Islands repertoire.

Musikken vil være tilgængelig på SoundClouds abonnementstjeneste, SoundCloud Go+. Tjenesten giver adgang til musik fra etablerede kunstnere, labels og forlag samt til brugeruploadet musik, DJ-set, remixes med mere.

Aftalen dækker Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Schweiz, men vil i første omgang være gældende i de lande, hvor SoundCloud har lanceret deres GO+-tjeneste.

SoundCloud er verdens største musik- og lydplatform og fungerer som en åben platform, der direkte forbinder musikskabere og lyttere over hele kloden. Med deres GO og GO+ forsøger SoundCloud at konkurrere på markedet for abonnementsbaserede streamingtjenester. Et abonnement koster i Danmark mellem 59 kroner og 99 kroner om måneden. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk