TOP

Ny pulje kan søges nu: Kultur skal modvirke parallelsamfund

Den sidste ghetto i Danmark skal være væk i 2030. Det er regeringens ambition, og i den forbindelse har kulturen en rolle at spille. Regeringen har derfor afsat 20 mio. kr. til puljen ’Kultur i udsatte boligområder’, som kan søges fra i dag.

Puljen vil støtte projekter inden for hele kulturområdet, som har fokus på deltagelse, engagement og integration i samfundet blandt beboere i udsatte boligområder og tager udgangspunkt i kulturelle aktiviteter, der bygger på værdier som demokrati, dialog og medborgerskab.

”I regeringen har vi sat os ambitiøse mål om at bekæmpe parallelsamfundene. Vi ønsker ikke, at der i Danmark findes befolkningsgrupper, der isolerer sig fra det øvrige samfund og lever efter helt andre værdier og normer. En vej til at nå målene er at bringe langt mere kunst og kultur ind i de udsatte boligområder. Dét at møde og engagere sig i kulturprojekter er en rigtig god vej til at binde folk sammen på tværs af forskelligheder og skabe større engagement i det omgivende samfund,” udtaler kulturminister Mette Bock (LA) i en pressemeddelelse.  

Puljen bygger på erfaringerne fra projektet ’Kulturbroen’, der netop er uddelt. Men mens ‘Kulturbroen’ kun støttede projekter rettet mod børn og unge, vil den nye pulje også kunne søges til kulturprojekter, der er rettet mod voksne.

I forbindelse med den nye pulje inviterer Kulturministeriet til en camp om kultur i udsatte områder for at give aktører fra det boligsociale og det kulturelle område mulighed for at møde hinanden, etablere partnerskaber og kvalificere projektidéer med henblik på at søge puljen.

Der er endnu ikke sat dato på campen, som vil blive afholdt i løbet af maj.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.