TOP

Ny prisfest skal hylde lydbøgerne – i alt seks priser vil blive uddelt

I Sverige har man haft en årlig lydbogspris siden 2007. Nu får Danmark det samme, når den nystiftede pris, Mofibo-Awards, bliver afviklet den 26. februar næste år.

I alt seks priser vil blive uddelt til Den store Lydbogspris – Mofibo Awards: Børneromanen. Ungdomsromanen. Biografi- og dokumentarprisen. Spændingsromanen. Kærlighedsromanen og Romanprisen. Den samlede præmiesum bliver på 120.000 kroner. Der vil være to vindere i hver kategori: forfatter og indlæser.

Alle priserne gives til danske bøger/forfattere og indlæsere, lyder det i en pressemeddelelse fra svenske Storytel, der som ejer af Mofibo i Danmark, står bag prisen.

Nominerede udvælges af brugerne

De mellem 10 til 15 nominerede lydbøger udvælges alle af Mofibos brugere. Det bliver således de mest lyttede og bedst anmeldte bøger blandt brugerne, der indstilles til den jury, der kommer til at stå for den endelige udvælgelse.

“Hos Mofibo er vi vilde med den lydrevolution, der går over verden lige nu, og vi vil gerne hylde de litterære lydformater i endnu højere grad her i Danmark. Derfor har vi skabt Den store Lydbogspris – Mofibo Awards. Her vil vi fejre forfattere og indlæsere, der har gjort det ekstraordinært godt,” siger Country Manager hos Mofibo, Claus Wamsler-Nielsen.

Alene i oktober i år blev der lyttet 2.956.284 timer på Mofibo, hvilket svarer til 337 års lytning. Det er første gang, at der afholdes en prisfest for lydbogen i Danmark. Men i Sverige blev Ljudboksprisen allerede stiftet i 2007 på Skandinaviens største bogmesse: Bokmässan Göteborg. I 2012 ændrede man navnet til Stora Ljudbokspriset. I 2015 kom Storytel ind i billedet og står nu bag den svenske lydbogspris. I Sverige uddeles prisen i fire kategorier mod Danmarks nu seks. 

Prisfesten afholdes på Hotel Cecil i København og vil have Cecilie Frøkjær som vært. Det vil ikke være muligt at købe billetter til prisfesten, men den vil kunne følges live på Facebook og YouTube.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk