TOP

Ny musikvideo med Vollsmose-rapperen Chatle anklages af politikere for at forherlige vold og kriminalitet

En musikvideo til Vollsmose-rapperen Chatles seneste single ’Sort på sort’, møder heftig kritik fra flere sider, skriver Politiken.

Videoen, der udkom for et par uger siden, anklages for at forherlige bandemiljøet og opfordre til vold og kriminalitet, og det har blandt andet fået politikere som Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup og retsordfører for SF, Karina Lorentzen, til at reagere. 

“Jeg anerkender fuldt ud, at man har kunstnerisk frihed og ytringsfrihed generelt. Men der optræder rigtige bandemedlemmer på videoen, og der synes jeg, at produktionsselskabet har et moralsk og etisk ansvar i forhold til ikke at glorificere bandelivet over for de unge i området, som kan føle sig fristet af det,” lyder det fra Karina Lorentzen.

Viser Vollsmose set med Chatles øjne

Det er den danske afdeling af musikselskabet Universal, der både står bag musikudgivelsen og videoen, og her finder man ikke anledning til at ændre på indholdet.   

“Tanken var at vise Vollsmose frem set med Chatles øjne. Der er selvfølgelig lagt en masse på, som man ofte gør, når man laver musikvideoer – man kan vel sige, at overdrivelse fremmer forståelsen. Men kort fortalt er det ligesom at lave en dokumentar om et belastet område, hvor man ser nogle ’skyggesider’ af samfundet,” skriver product manager Tobias Lehmann fra Universal Music Group således i en kommentar til TV 2 Fyn.

Nummeret ’Sort på sort’ er en dansk udlægger af den såkaldte drill-genre inden for rapmusikken. En aggressiv stil, der netop spiller på livet i bandemiljøerne. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk