TOP

Ny lokal litteraturfestival har vokseværk

Allerede inden første afholdelse af den nye litteraturfestival Næver Ending Stories i august i år blev festivalen erklæret for en “prøveballon” af arrangørerne hos Næstved Bibliotek, der havde større planer end blot en endagsfestival.

Øvelsen var at opbygge et netværk omkring litteraturfestivalen i Næstved og at skabe noget unikt med appel til ungdomskulturen. Ambitionen var, med arrangørernes ord, at “zoome ind på litteraturen i ungdomskulturen og understrege dens potentiale som megafon, som street art og som de unges talerør.”

Håbet var så at udvide festivalen i 2020 fra en endagsfestival til at løbe over to dage. Og det er nu en realitet.

Med en veloverstået debut, hvor 539 besøgende lagde vejen forbi, lover Næver Ending Stories, at de til næste år vender tilbage med en udvidet udgave af litteraturfestivalen. Det skriver Sjællandske.

Selvom festivalen var – og forstsat skal være – målrettet den yngre målgruppe, var der også plads til det lidt ældre publikum. Det fremgår af evalueringen, som mandag præsenteres for medlemmerne af Kultur- og Demokratiudvalget i Næstved Kommune.

I samme evaluering pointeres det, at arrangørerne agter at inddrage foreningen Næstved By People fremover. Målet er at skabe flere aktiviteter for byens unge mellem 18 og 25 år gennem et samarbejde med foreningen, der netop arbejder for at skabe fællesskab, netværk og oplevelser for unge i Næstved Kommune.

Samtidig fremgår det, at der skal skabes en mere synlig sammenkobling mellem de forskellige scener, så besøgende i højere grad oplever dem som værende under én samlet festival.

Næstved Bibliotek har tidligere stået bag Herlufsholm Fantasy Bogmesse, der blev lukket og slukket i 2018. Herefter etablerede de Næver Ending Stories i et samarbejde med blandt andre Grønnegades Kaserne Kulturenter og JB10.

Næver Ending Stories afholdes igen den 21. til den 22. august 2020.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test