TOP

Ny leder på Teater Får302: “Der ligger et stort udviklingspotentiale i at åbne vinduerne og samarbejde over grænserne”

Karen Bue bliver ny leder på Teater Får302, hvor hun begynder 1. maj.  

”Jeg ønsker at skabe et solidt fundament for kunstnerne på Får302, så de kan opfylde Får302’s vision om fortsat at præsentere det allerbedste intimteater med nerve, kant, humor og nærvær,” lyder det fra Karen Bue i en pressemeddelelse, hvor hun også fortæller, hvor hun først vil tage fat: 

”Fokus i den nærmeste fremtid vil være, hvordan vi i denne coronatid kan bringe kunsten ud til danskerne. Det er en mulighed for kunstnerisk udvikling, som ligger i teatrets DNA.”

Karen Bue er cand. jur. og har en diplomuddannelse i ledelse – blandt andet med fokus på forandringsledelse, HR-psykologi og  ledelseskommunikation. Tidligere har hun blandt andet været direktør for Nordisk Kulturfond (2007-2015), generalsekretær i Foreningerne Nordens Forbund og fuldmægtig i Justitsministeriet. 

Som direktør for Nordisk Kulturfond tog Karen Bue initiativ til et større nordisk teatersamarbejde, og som leder af Får302 vil hun udbygge og intensivere teatrets nordiske relationer. 

”Vi er små sprogområder, og selvom vi i Danmark synes, vi er verdens navle, kan luften i den danske teaterverden godt blive lidt indelukket. Der ligger et stort udviklingspotentiale i at åbne vinduerne og samarbejde over grænserne,” siger Karen Bue, som også vil have fokus på en ombygning af teatret:

”Jeg vil gerne bidrage med at realisere en ombygning af teatret. Fokus vil være på at skabe størst mulig fleksibilitet i teatret, så sceneteknikerne relativt nemt kan omstrukturere teatret alt efter de forskellige forestillinger, ligesom vi ønsker at forbedre forholdene for publikum og cafégæster.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.