TOP

Ny leder i spidsen for Dansk Kulturinstitut i Brasilien

Dansk Kulturinstitut i Brasilien flytter fra Rio de Janeiro til São Paulo. På samme tid får instituttet en ny leder, da Maibrit Thomsen takker af, mens Anders Hentze er ny landechef i Brasilien. 

Anders Hentze har arbejdet for Dansk Kulturinstitut siden 2012 og har i perioder været konstitueret leder af instituttet i Brasilien. Han har tidligere undervist på Helsingør Musikskole og MGK. 

“Jeg glæder mig meget til det næste kapitel i mit arbejde for Dansk Kulturinstitut. Så snart coronaen tillader det, rykker vi vores kontor til São Paolo, som er Brasiliens kulturelle kraftcenter og Sydamerikas finanscentrum,” siger Anders Hentze og uddyber: 

“Udover at vi er i fuld sving med at udvikle online projekter indenfor film samt bæredygtig madkultur og byudvikling, har vi sammen med en række danske partnere i Rio sat gang i indsamlingen ‘Dansk Corona-hjælp Rio’, som både gør en forskel lige nu og her for udsatte mennesker i favelaer, der bliver hårdt ramt af coronakrisen, såvel som på den længere bane i vores arbejde med den kulturelle dimension i transformationen mod en bæredygtig verden.”

Efter 11 år som leder af kulturinstituttet i Brasilien vender Maibrit Thomsen nu hjem til Danmark.

“Maibrit har sammen med sit team formået at bygge instituttet i Brasilien op til at blive en anerkendt aktør i det brasilianske kulturliv, som har styrket det dansk-brasilianske interkulturelle samarbejde på mange niveauer til gensidig berigelse for vores lande. Gennem utallige kulturprojekter har instituttet, med Maibrit ved roret, skabt nye muligheder for kunstnerisk udvikling og sat vigtige demokratiske værdier som ligestilling, inklusion, bæredygtighed, diversitet, lighed og kunstnerisk frihed på agendaen,” lyder det på Dansk Kulturinstituts website.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.