TOP

Ny kunstmesse i København kommer både i en fysisk udgave og i en virtuel 3D-version

I slutningen af august åbner en ny kunstmesse i København. Den hedder ENTER Art Fair og er en traditionel fysisk messe, men den er også mere end det. Messen vil nemlig eksistere i en virtuel 3D-version, så både gæster og gallerier fra hele verden kan deltage uden nødvendigvis at fragte værker eller sig selv til København.

Bag messen står Artland og Julie Alf, der har stået i spidsen for en række kunst- og livsstilsmesser.

Julie Alf beskriver i en pressemeddelelse ENTER Art Fair som en ambitiøs international kunstmesse, der som den første kombinerer det traditionelle kunstmesse-format med en nyskabende digital oplevelse af selve messen.

”Vi gør noget, der ikke er set før, når vi har valgt det digitale koncept som hovedfokus. Udover at det giver mening at følge med tiden, så vi kan vække interesse blandt de helt unge, så håber jeg samtidig, at vores tiltag kan være med til at gøre København endnu mere interessant for internationale kunstsamlere og andre kunstelskere. Vi vil også gerne give københavnerne en mulighed for at stifte bekendtskab med internationale kunstnere og gallerier i højere grad, end de kan gennem skandinaviske gallerier,” udtaler Julie Alf.

Den fysiske udgave af ENTER Art Fair vil finde sted i et 3000 m2 stort telt på Refshaleøen fra den 29. august til 1. september. En del af messen vil være dedikeret til digital og virtual reality kunst. Der vil desuden blive uddelt en pris for bedste virtual reality-koncept.

Den virtuelle del af messen vil være tilgængelig året rundt og vil hver måned byde på en ny udstilling, som Artland står bag.

“Det er dejligt at arbejde sammen med nogen, der ikke er bange for at angribe en traditionel institution på en anderledes måde. De vil fremad, vi vil fremad og sammen kan vi skabe noget helt unikt. Jeg glæder mig til at vise verden en ny måde at lave kunstmesse på. Og jeg glæder mig ikke mindst til at kunne vise København frem på bedste vis til både udenlandske og lokale gæster,” udtaler Mattis Curth, der er direktør for Artland.

 I lighed med den fysiske messe vil virtual reality-versionen udover udstillinger også tælle en VIP-sektion og et program for henholdsvis samlere og kunstnere.

“Dermed skabes for eksempel også muligheden for at mindske sit CO2-aftryk på verden. Selvom man fristes til at sige, at dette ligner endnu et nemt feel-good-forsøg på ‘greenwashing’, så kan der rent faktisk være noget om snakken. Kunstbranchen er nemlig en af de brancher, hvor det er nødvendigt at rejse mest, længst og til vidt forskellige destinationer verden over. Med ENTERs virtuelle messe i 3D vil det være muligt at deltage, både som galleri og gæst, hjemme fra stuen i Kina, Cape Town eller hvor end du befinder dig,” lyder det i pressemeddelelsen, som annoncerer Enter Art Fairs’ eksistens.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.