TOP

Ny kunsthal for maritim æstetik åbner fredag

“Vi ved faktisk mindre om verdenshavene end om himmelrummet. Og endnu mindre om hvordan klimaproblematikkerne påvirker havene og os som mennesker.”

Sådan skriver den nye Kunsthal for Maritim Æstetik (KMÆ), som åbner fredag i Grenå, på sin hjemmeside.

KMÆ er et interdisciplinært projekt, der belyser maritime problematikker i sin udstillingspraksis gennem kunst, videnskab og litteratur.

”Som mennesker forsøger vi at forstå og beskrive verden gennem kunst og videnskab. Samtidig fungerer kunst og videnskab som gensidig inspiration, der hver især kan give indsigter, som understøtter og perspektiverer hinanden,” udtalte KMÆs kunstneriske leder, Henrik Majlund Toft, i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af kunsthallens eksistens.

Åbningsudstillingen bliver Frederik Næblerøds ‘Monster & Politik’, som tager udgangspunkt i groteske, keramiske fantasidyr, der “kommer fra det sorte, kolde havdyb eller dybet i os selv.”  

KMÆ samarbejder blandt andet med Kattegatcentret, Norddjurs Kommune, Aarhus Universitet og Norddjurs Folkeuniversitet og er støttet af Statens Kunstfond.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.