TOP

Ny konstitueret rektor på Filmskolen sat til at rydde op: “Min første opgave bliver at tage ud og mødes med lærere og elever”

Med nyheden om, at rektor på Den Danske Filmskole, Vinca Wiedemann, efter aftale med Kulturministeriet stopper som leder af skolen, ligger der en stor opgave foran den nye konstituerede rektor, Bo Damgaard.

Første store opgave for den erfarne filmmand bliver at løse de akutte udfordringer, som skolen står overfor. Og det skal ske i et tæt samarbejde med skolens elever og lærere, lyder opfordringen fra kulturminister Rasmus Prehn (S).

“Den danske filmskole er et særligt sted, som har været med til at give dansk film og danske filmkunstnere en enestående position i verden. Det er sket med en praksisorienteret og håndværksmæssig tilgang til filmproduktion. Den tilgang skal den nye ledelse også tænke ind i fremtidens skole. Den konstituerede rektor Bo Damgaard får nu til opgave at løse de akutte udfordringer i samarbejde med undervisere og elever. Det vigtigste for mig er, at dansk film får de bedst tænkelige udviklingsmuligheder,” lyder det fra kulturministeren. 

Klar til dialog

Bo Damgaard er klar til at indgå i en tæt dialog med både elever og lærere for at få løst de umiddelbare problemer og få gang i undervisningen, der har stået stille siden eleverne indledte deres blokade af skolen for en uge siden. 

”Filmskolen har været igennem en turbulent tid. Min første opgave bliver at tage ud og mødes med lærere og elever – og få talt med alle parter, så vi kan få sat gang i skolen igen. Jeg ved, hvor stor betydning Den Danske Filmskole har for dansk film. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at skolen også fremover kan blive et sted, der uddanner nogle af verdens dygtigste filmskabere,” lyder det fra en konstituerede rektor.

Hos Kulturministeriet igangsætter man nu en rekrutteringsproces med henblik på, at en ny rektor for Den Danske Filmskole kan blive udpeget hurtigst muligt. Den første opgave for den nye rektor bliver at lave en plan for den langsigtede udvikling af filmskolen, lyder det fra ministeriet. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk