TOP

Ny digital platform sætter fokus på eksperimenterende performance- og scenekunst

Eksperimenterende scene- og performancekunst, koreografi og tværdisciplinære kunstpraksisser har fået et nyt digitalt forum. Det hedder Bastard, og i spidsen for den nye platform står redaktør Mette Garfield, der tidligere har været redaktør af Iscene og Teater1.

“Bastard er et gadekryds, der bl.a. eksperimenterer med skriftlige formater og kritiske fotoserier. Bastard forsøger som offentligt laboratorium at udvikle samt give spalteplads til et sprog for det felt, der udfordrer kunstgenrerne. Desuden vil Bastard publicere performancetekster,” lyder det på Bastards website, hvor det også bliver oplyst, at det er ambitionen, at Bastard på sigt skal være et nordisk projekt.

Bastard samarbejder med performanceuddannelsen Curriculum og har indgået partnerskab med den kunstnerdrevne kuratorplatform for performativ kunst, liveart.dk. Det indebærer blandt andet, at Bastard vil følge og debattere de kunstnere, der er knyttet til platformen.

Bastards skribenter vil være udøvende kunstnere, teoretikere og kritikere. Foreløbig er Rie Hovmann Rasmussen, Lotte Løvholm, Sara Hamming, Anette Therese Pettersen, Mille Højerslev Nielsen og platformens redaktør Mette Garfield.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test