TOP

Ny dansk streamingtjeneste for musik på vej: Bliver rullet ud i flere lande i løbet af det næste år

En ny dansk musikstreamingtjeneste går i luften om tre ugers tid. Den hedder Moodagent, er baseret på en ny patenteret teknologi, og som navnet antyder, er stemninger en væsentlig del af kurateringen af musik på tjenesten.

Teknologien bag Moodagent kombinerer machine learning med audio analyse og input fra mennesker, hvilket munder ud i en analyse, der identificerer karaktertræk som følelser, stemning, genrer, instrumenter, vokaltyper i de enkelte tracks.

Bag Moodagent står Peter Berg Steffensen og Mikael Henderson, som begge har arbejdet med musikområdet i en årrække.

“Moodagent genskaber det, som hele albums plejede at give os,” udtaler Peter Berg i en pressemeddelse og uddyber:

“En rækkefølge, de rette tracks arrangeret i den rigtige sekvens, men præsenteret på en måde som passer til lytterens humør.”

Glæde, ømhed, sensualitet og aggressivitet

Moodagents brugere vil i tjenestens app kunne justere og kombinere fire forskellige sliders, der indikerer forskellige stemninger som sensualitet, ømhed, glæde og aggressivitet. Herudover er der også en slider, der repræsenterer tempo. Brugernes justeringer resulterer i en interaktiv spilleliste, og alle sliders kan løbende justeres, mens individuelle tracks kan tilføjes eller fjernes.

“Med Moodagent kan du begive dig ud på en musikalsk rejse med det, du kan lide som udgangspunkt, for eksempel et track eller en stemning,” udtaler Mikael Henderson i pressemeddelelsen, hvor der også står: 

“Moodagent er drevet af den enkelte brugers adfærd, og den afgør hvilke tracks, der anbefales på en given dag. Anbefalingerne er derfor skræddersyet til lytterens individuelle musiksmag, og det er Moodagents patenterede kerneteknologi, der sikrer skabelsen af den unikke personlige spilleliste.”

Moodagent vil blive rullet ud i flere lande i løbet af det næste år.

 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.