TOP

Ny Carlsbergfondet deler 27 ekstra millioner kroner ud – 29 museer tilgodeset

29 museer kan se frem til ekstra penge på bankkontoen, efter at Ny Carlsbergfondet har fundet modtagerne af midlerne fra en ekstraordinær pulje, som blev sat i verden på grund af coronakrisen. 

Der bliver i alt uddelt 27,1 millioner fra puljen, der er et af flere akutte tiltag, som fondene i Carlsbergfamilien – Carlsbergfondet, Tuborgfondet og Ny Carlsbergfondet – står bag i forbindelse med krisen.

”Det er glædeligt, at vi har haft mulighed for at støtte både bredt og dybt. De specifikke støttebehov har været meget forskellige museerne i mellem, og alligevel udspringer de alle af et ønske om at få gang i hjulene igen og få publikum tilbage til kunsten,” udtaler Christine Buhl Andersen, der er forkvinde i Ny Carlsbergfondet på fondens website og uddyber:

”Museerne er til for deres gæster. Og det er i overvejende grad indtægterne fra publikum, der har muliggjort den fantastiske udvikling på de danske kunstmuseer det seneste årti. Den symbiose har covid-19 midlertidigt suspenderet, men vi håber, at vores støtte, i de rette hænder, netop kan betyde et skub i den rigtige retning.”

Modtagerne er midler af den ekstraordinære pulje er: Skovgaard Museet, Fuglsang Kunstmuseum, Sorø Kunstmuseum, Kunsten Museum of Modern Art, Nivaagaards Malerisamling, Kunstmuseum Brandts, Louisiana Museum of Modern Art, Designmuseum Danmark, Esbjerg Kunstmuseum, Statens Museum for Kunst, J.F. Willumsens Museum, Museum Jorn, Skagens Kunstmuseer, Heart – Herning Museum of Contemporary Art, Horsens Kunstmuseum, Rosenborg – Kongernes Samling, Den Hirschsprungske Samling, Glasmuseet Ebeltoft, Ribe Kunstmuseum, Vendsyssel Kunstmuseum, Faaborg Museum, Trapholt, Cisternerne, Arbejdermuseet, Thorvaldsens Museum, Museum Sønderjylland, Arken Museum for Moderne Kunst, Heerup Museum og Aros Aarhus Kunstmuseum.

Midlerne til ekstraordinære pulje stammer fra et historisk højt afkast i 2019, og den akutte indsats vil derfor ikke påvirke kommende uddelinger. 

Ny Carlsbergfondets akutte tiltag under coronakrisen tæller også den nye performancefestival Up Close.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.