TOP

Ny biblioteksstrategi i Egedal Kommune: “Nogle vil gerne have mere teater, andre nævner muligheden for at få noget at spise”

Politikerne i Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Kommune har på sit seneste møde nikket ja til en ny biblioteksstrategi. Det skriver Sjællandske Medier

Den nye strategi blev udarbejdet i oktober, og processen involverede medarbejdere og borgerne, som blandt andet kunne komme med ønsker til fremtidens bibliotek.  

Baggrunden for den nye strategi er et ønske om at sikre bibliotekernes berettigelse i det moderne samfund. Den nye biblioteksstrategi rummer fire fokuspunkter, som er: En mere aktiv og udadvendt rolle i lokalområderne, en tydeligere og stærkere kulturaktør, mere vægt på tilbud til børn og børnefamilier samt mere vægt på kernebrugerne af biblioteket, herunder fokus på frivillige og samarbejde.

“Det er ikke længere bare en bogcentral. I dag er der færre, der kommer for at låne bøger, men der kommer stadig mange på bibliotekerne. Det skal vi fastholde, og derfor skal vi følge med tiden, leve op til de nye behov og dermed sikre bibliotekernes berettigelse. Vi skal holde fast i de klassiske funktioner, men også være klar til at tænke nyt,” siger formand for Kultur- og erhvervsudvalget, Charlotte Haagendrup (K) til Sjællandske Medier, hvor hun også fortæller, at borgerne i Egedal kommune har haft mange idéer, og at det er tvivlsomt, at de alle vil blive realiseret:

“Nogle vil gerne have mere teater, andre nævner muligheden for at få noget at spise på bibliotekerne. Nu skal vi i gang med arbejdet og se, hvad der kan lade sig gøre. Men noget af det, vi helt sikkert skal arbejde med, er at være synlige i hele kommunen. Vi har 18 bysamfund, men der kan ikke være biblioteker i dem alle. Derfor skal vi sørge for, at biblioteket er tilgængeligt for alle i kommunen alligevel.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.