TOP

Ny bestyrelsesformand for Fiskeri- og Søfartsmuseet skal stå i spidsen for ambitiøs vision om nyt museum til 250 millioner kroner

Den 40-årige erhvervsmand og medlem af Esbjerg Byråd Jakob Lose (V) er blevet valgt som ny bestyrelsesformand for Fiskeri- og Søfartsmuseet og afløser dermed Knud Jager Andersen, der har siddet som formand de seneste seks år. Det skriver JydskeVestkysten.

Skiftet sker som et led i den ambitiøse plan, som museet har lagt frem om at transformere museet om til et oplevelses- og attraktionscenter med fokus på nationalpark Vadehavet og dansk fiskerihistorie. Projektet, der går under navnet “Havets Giganter”, anslås at løbe op i 250 millioner kroner.

“Det er en kæmpestor opgave, som bestyrelse og museets direktion allerede har arbejdet med i et godt stykke tid. Der bliver brugt mange ekstra kræfter på projektet hos alle museets medarbejdere, siger Jakob Lose, der blev valgt på et bestyrelsesmøde fredag, til avisen. 

Fiskeri- og Søfartsmuseet har allerede sat en omfattende relanceringsproces i gang med nye udstillinger, et nyt velkomstområde og en ny café samt flere weekend- og ferieaktiviteter for børn. Efter flere år med stagnerende besøgstal har museet formået at vende skuden. Fra 2018 til 2019 har museet således kunnet konstatere en besøgsfremgang 12 procent, hvilket bragte det samlede årlige besøgstal op over 105.000 gæster.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk