TOP

Ny aftale indgået: Lønstigning til ansatte på Det Kongelige Teater

Mens de kolde måneder nærmer sig, har Det Kongelige Teater fået noget at varme sig på. Det Kongelige Teaters ledelse, Det Kongelige Kapel og Dansk Musiker Forbund har indgået en ny aftale om Kapellets overenskomst, arbejdstid og aflønning med virkning fra sommeren 2020.

Det skriver teaterchef Kasper Holten på Facebook. 

Aftalen betyder, at Kapellets musikere om et lille år er tilbage til tidligere lønniveau og arbejdstid. Dette skal samtidig ses som et led i, hvad Kasper Holten betegner som teatrets nye, ambitiøse vækststrategi, som involverer flere forestillinger på de store scener, et bredere repertoire og 100.000 ekstra solgte billetter i 2023 og fremover.

“Det Kongelige Kapel er – ligesom de andre kunstneriske ensembler – en af teatrets kronjuveler og en hjørnesten i dansk kulturarv. Vi ønsker alle, at Kapellet skal blomstre og trives, at Kapellet skal være en central del af kvaliteten i hele Det Kongelige Teaters udbud af opera, ballet, koncerter, operette og musicals, og at Kapellet skal være i stand til at rekruttere gode musikere og dirigenter i både national og international sammenhæng,” skriver Kasper Holten på Facebook. 

I forbindelse med en stor spareplan i 2016 har Kapellet været på nedsat løn og arbejdstid, da man ville undgå en større personalereduktion. 

Planen er – når aftalen er fuldt integreret i 2022 – at Kapellet leverer væsentlig flere tjenester for en mindre lønstigning. Kasper Holten glæder sig over, at Kapellet går foran i forhold til at vise ansvar og sikre, at teatrets vækststrategi kan lykkes. 

“Det er i sjælden grad lykkedes at skabe en win-win situation. Det er lykkedes, fordi teatrets vækststrategi sætter en kurs, hvor teatret skal vokse og styrkes i stedet for at skrumpe, og fordi Kapellet påtager et stort ansvar i forhold til denne strategi,” afslutter Det Kongelige Teaters teaterchef. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk