TOP

Nu går folk også på museum for at brodere

I forbindelse med særudstillingen ‘William Morris. Al magt til skønheden!’ har Nivaagaard Malerisamling – for at gå i kunstnerens og designerens fodspor – oprettet en broderikreds.

Og det er noget, som publikum kan lide. En gang om ugen møder op til 50 mennesker op for at lave sting – og lige så mange står på venteliste til den nystartede broderikreds.

“Det var fra museets side lidt et sats, da vi ikke på forhånd kendte til interessen for at sidde og brodere sammen – det var ikke en aktivitet, der var blevet efterspurgt blandt vores gæster. Men i tilrettelæggelsen af vores sæsonprogrammer lægger vi stor vægt på, at publikumsaktiviteterne går i spænd med den aktuelle særudstilling og formidlingen omkring vores kunstsamling. I relation til William Morris var broderikredsen oplagt, men vi havde ikke troet, at interessen ville være så overvældende,” udtaler museumsdirektør Andrea Rygg Karberg i en pressemeddelelse og uddyber:

“Men det viser jo blot ligesom udstillingen, at William Morris og hans tanker taler lige ind i vores tid, og at der vitterlig er en stor interesse for at kunne et håndværk, men også et ønske om at opnå den fine kvalitet, der ligger i det møjsommelige arbejde – selvom det tager tid. Og så er der den afgørende fordel ved håndarbejde, at det kan udføres sammen med andre – hvor man både kan sidde og tale og være stille sammen.”

Museet har hyret brodøsen Berthe Bramsen til at starte broderikredsen op.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.