TOP

Novo Nordisk Fonden sender mange millioner efter kunstnerisk forskning

To millioner kroner til et ph.d.-forskningsprojekt om nydelsens rolle i queerfeministisk kunstpraksis. Næsten samme sum til den britiske kunstner Cally Spooners forskningsprojekt om lydkunst på Det Kongelige Danske Kunstakademi og fire millioner kroner til lektor Mathias Danbolt fra Københavns Universitet, som skal forske i skulpturer fra Danmarks tid som kolonimagt. 

Det er tre af de forskningsprojekter, som Novo Nordisk Fonden netop har valgt at støtte. 

Fonden har samlet uddelt 28,2 millioner kroner til 19 projekter inklusive to gæsteprofessorater. 

“Novo Nordisk Fonden har igen i år modtaget ansøgninger til forskning i kunst og kunsthistorie, som viser os, hvor stærkt dette forskningsfelt er i Danmark. Med årets uddelinger vil talentfulde forskere fra ind- og udland både tiltrækkes og fastholdes i forskningsmiljøerne på de danske institutioner. Det er vi meget stolte af at bidrage til,” udtaler leder af kunstområdet Berith Bjørnholm på Novo Nordisk Fondens hjemmeside

De 19 udvalgte projekter er fundet i et felt med 89 ansøgere.

Som noget nyt går det ene gæsteprofessorat til et samarbejde mellem to institutioner, nemlig Det Kongelige Danske Kunstakademi og Aarhus Universitet, der er gået sammen om at invitere professor i filosofi Iris van der Tuin på besøg. Det andet professorat indebærer, at Erik Thunø skal være gæsteprofessor på Københavns Universitet.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.